Komend vanuit een zeer gevarieerd werkzaam leven waarin ik 8 jaar een reclamebureau heb gerund, heb ik vervolgens na een 3 jarige opleiding toegepaste psychologie 7 jaar als opbouwwerker en brede-schoolcoördinator in het welzijnswerk heb gewerkt. In 2011 ben ik ZZP’er weer het creatieve vak in gegaan en ben ik in 2014 weer uitgekomen bij mijn oude liefde: de kunst. In 2018 ben ik beeldend afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ Zwolle en ben ik afgestudeerd als docent DBKV.
Als kunstenaar creëert kunst voor mij ruimte in mijn leven.
Ruimte voor mijzelf en in mijzelf.
Kunst gaat voor mij over schoonheid en troost.
Over het leven en de mensen om ons heen.
Kunst geeft mij de kracht om ons iets nieuws te laten ontdekken, bepaalde gevoelens te laten ervaren of ideeën te overdenken.
Kunst geeft mij de ruimte om te spelen met verbeelding en het werk te verbinden met mijn eigen opvatting en omgeving.
Ik draag graag mijn liefde voor kunst uit en weet hierdoor mensen te inspireren om op zoek te gaan naar hun eigen kunstenaarschap. Kunst biedt hierin een hele eigen taal en werkelijkheid en biedt een rijkdom aan mogelijkheden om dingen anders te benaderen. Over feiten en mythen, goed en kwaad, schoonheid en liefde.
Kunst leert je dat het doel zelden vaststaat, maar verandert door de omstandigheden en de gelegenheid.
Lessencyclus 'Ontdek de kunstenaar in jezelf'
Door mensen met kunst in aanraking te brengen en hen te helpen op zoek te gaan naar hun eigen kunstenaarschap, reik ik een manier aan om uit hun leven vanuit een ander perspectief te bekijken en te verbeelden.
Om het creatieve proces op te starten, leg ik de deelnemers opdrachten voor die gekoppeld zijn aan hun ervaring en belevingswereld. Hierdoor maak ik de deelnemers nieuwsgierig en daag hen uit om te putten uit hun ervaringen en ze aan te zetten om zich te verwonderen
Tijdens deze lessen kijken we naar kunst, praten we er gezamenlijk over en maken de deelnemers zelf kunst.
In deze lessencyclus van 6 lessen laat ik aan de hand van de beeldaspecten laat de deelnemers kennismaken met 2D, 3D en 4D kunstvormen.
Leren wordt in mijnopvatting gezien als een transformatie waarbij persoonlijke levenservaringen gekoppeld worden aan een betekenisvolle opdracht d.w.z. een opdracht gekoppeld aan hun eigen ervarings- en belevingswereld waardoor de deelnemers gestimuleerd worden om te associëren, te experimenteren en te kijken naar kunst. Door eigen keuzes te maken en deze te combineren komen ze tot een autonoom werk, waar ze trots op kunnen zijn.
De lessen zijn individueel of als groepen te volgen. (op aanvraag)

de Wereld van Mogelijkheden
Kunsteducatie & sociaal artistieke projecten
Omdat kunsteducatie zich met name richt op jongeren in het voortgezet onderwijs werd ik nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag of ouderen nog leerbaar of ontwikkelbaar zijn. Of mensen die niets van kunst afweten, en daar ook niet speciaal om vragen, toch hun bestaan kunnen verrijken door middel van kunst. Tijdens mijn educatief afstuderen ben ik dit gaan onderzoeken en heb samen met Cathrien Mulder een kunsteducatie-lessenpakket ontwikkeld voor ouderen. Dit onderzoek, en de hele goede resultaten hiervan gaf ons inspiratie verder te gaan op deze weg.
Vanaf januari 2019 zijn wij samen een VOF begonnen onder de naam 'De Wereld van Mogelijkheden" .
Onder deze naam draaien wij in (veelal) Noord-Nederland op diverse locaties kunsteducatieprojecten voor ouderen met somatiek, mensen met een niet aangeboren hersenletsel, maar ook met ouderen met dementie. Vaak met verrassende resultaten!
Onze projecten bevinden zich in het gebied van innovatief welzijn. Dit houdt in dat wij experimenteren en onderzoeken wat kunst kan betekenen voor de (geestelijke) gezondheid en welke positieve uitwerking kunst hierop kan hebben.
Al onze projecten worden ingeleid met een onderzoeksvraag om hier richting aan te geven. Wij nemen deze onderzoeksvraag mee in een kunstproject ‘Ontdek de kunstenaar in jezelf’ waarbij we de mensen kennis laten maken met kunst. Tijdens dit project kijken we naar kunst, praten we er gezamenlijk over en maken de deelnemers zelf kunst.
Meer informatie over onze sociaal artistieke projecten kan je vinden op:



