top of page

ARTIST IN RESIDENCE

Als beeldend kunstenaar is het uitgangspunt in mijn werk dat er een fysieke wereld en een geestelijke wereld bestaan die elkaar beïnvloeden. 

In de geestelijke wereld huist de ziel.  Het oriëntatiepunt in mijn werk is de ziel.  Om niet te verdwalen in deze wereld is het nodig mijzelf te verankeren in de alledaagse werkelijkheid. Fysieke plaatsen vormen daarom vaak het vertrekpunt van mijn beeldend werk die mijn ervaringen op deze plekken tot uitdrukking brengt. 

 

Werken als Artist in Residence geeft mij de mogelijkheid helemaal onder te dompelen op de plek waar ik ben. 

Het geeft mijn ruimte en tijd om in rust af te dalen naar de wortels van deze plek.  Wat ik hier zal tegen komen is van te voren niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is dat ik mij als een transformator opstel waardoor er coherent aan de plek en de ervaring werk zal ontstaan. 

 

Maart - Juni 2020        

Artist in Residence op de Zomerhoeve in Golenkamp in Duitsland.

Het project Kunst op de M2 is onstaan tijdens de corona-lockdown op de Zomerhoeve in Golenlamp-Duitsland waar ik als Artist in Residence 3 maanden heb gewerkt.  In deze rare beangstigende begiperiode van de coronacrisis was het voor mijn  cruciaal om in beweging te zijn, en gewoon te doen waardoor ik vrije energie kon laten stromen waardoor ik opgeruimd bleef. 

 

Kunst op de M2  ging over mijzelf letterlijk tot uitdrukking brengen op de m2 waar ik me bevond. 

In die periode heb ik 30 schilderijen van een M2 gemaakt waarin ik gewerkt heb met materiaal die op deze plek aanwezig was.

Zo heb ik o.a. gewerkt met de paardenpoep van de hengst van de Zomerhoeve QB

Mijn opdracht was om een kunstwerk op de schuurdeuren te maken die uitkomen op het atelier van de Zomerhoeve .

 

HEMELVAART 2020 

PAASBEELD 2020

IMG_5784.jpg

KUNST van paardenpoep

KUNST OP DE M2

bottom of page