JEANINE BARTELDS

ARTIST IN RESIDENCE | gemengde technieken

 

Als beeldend kunstenaar is het uitgangspunt in mijn werk dat er een fysieke wereld en een geestelijke wereld bestaan die elkaar beïnvloeden.  

In de geestelijke wereld huist de ziel. 

Het oriëntatiepunt in mijn werk is de ziel.  

Om niet te verdwalen in deze wereld is het nodig mijzelf te verankeren in de alledaagse werkelijkheid. Fysieke plaatsen vormen daarom vaak het vertrekpunt van mijn beeldend werk die mijn ervaringen op deze plekken tot uitdrukking brengt. 

Werken als Artist in Residence geeft mij de mogelijkheid helemaal onder te dompelen op de plek waar ik ben. 

Het geeft mijn ruimte en tijd om in rust af te dalen naar de wortels van deze plek.  Wat ik hier zal tegen komen is van te voren niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is dat ik mij als een transformator opstel waardoor er coherent aan de plek en de ervaring werk zal ontstaan.